ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ

Κυκλοφόρησε σε σκληρόδετη έκδοση μία πλούσια συλλογή αφηγημάτων-λαϊκών παραμυθιών από πολλούς διαφορετικούς λαούς του κόσμου. Παραμύθια που δεν έχεις ακούσει και διαβάσει ποτέ, παραμύθια άγνωστα, χαμένα στον χώρο και τον χρόνο ή παραμύθια αγαπημένων συγγραφέων όπως “ο κοντορεβιθούλης” (Σ. Περό), “η Χιονάτη” (αδελφοί Γκρίμ), υπόσχονται να σε ταξιδέψουν.. Ιστορίες, μύθοι με νάνους, γίγαντες, νεράιδες, γοργόνες, μάγισσες, πριγκίπισσες… Παραμύθια από τα βάθη της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας, παραμύθια του Λ. Μπεχστάιν, των αδελφών Γκριμ, του Σ. Περό, του Χ. Κ. Άντερσεν, του Α. Σ. Πούσκιν κ.α. κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου αυτού πραγματικά ευχάριστη και ενδιαφέρουσα!

Η συλλογή αυτή εκφράζει τους φόβους, τους καημούς, τα όνειρα, τις παραδοχές, τις ηθικές αξίες διαφορετικών λαών. Τα παραμύθια που έχουν επιλεχθεί για την παρούσα έκδοση , διατηρήθηκαν, εμπλουτίστηκαν και μεταδόθηκαν σε μια μεγάλη πορεία ετών και μας μεταφέρουν με τρόπο- σχεδόν μαγικό- σε έναν άλλο τόπο και χρόνο καλώντας μας να γνωρίσουμε την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό άλλων λαών.

Απόσπασμα από παραμύθι:

Όλοι ήξεραν ότι στη λίμνη Τούγκ Τιγκ ζούσαν τα Ξωτικά των Νερών. Ήταν ξωτικά ζωηρά και χαριτωμένα, που σκάρωναν παιχνίδια στους ναυτικούς και στους ψαράδες, χωρίς όμως ποτέ να τους κάνουν κακό. Μονάχα ένα ανάμεσά τους ήταν μοχθηρό και ύπουλο. Μέσα στα παιχνίδια τους τα ξωτικά της λίμνης έπαιρναν τις βάρκες που βρίσκονταν αγκυροβολημένες στο λιμάνι και τις χρησιμοποιούσαν για τη διασκέδασή τους. Και να πως γινόταν: το σχοινί που έδενε τη βάρκα στην όχθη χαλάρωνε σιγά-σιγά και η βαρκούλα κυλούσε στα ανοιχτά, ενώ ακουγόταν μια γλυκιά μουσική. Αν τύχαινε και βρισκόταν κανείς μέσα στη βάρκα κρυβόταν στο βάθος της και έμενε ακίνητος με τα μάτια κλειστά. Έτσι έκαναν όλοι για να μη πάθουν κανένα κακό. Όταν τελείωνε το γλέντι των ξωτικών, η βάρκα σταματούσε και βρισκόταν ξανά στο μέρος από όπου την είχαν πάρει.

Κάποιο βράδυ ταξίδευε με μια βάρκα ένα παλικάρι που λεγόταν Λου. Το πρωί είχε δώσεις εξετάσεις σε γειτονική πόλη αλλά δυστυχώς είχε αποτύχει πανηγυρικά και η καρδιά του ήταν γεμάτη απελπισία και λύπη.

Καθόταν σκεφτικός στην πλώρη της βάρκας, βυθισμένος σε μαύρες σκέψεις, όταν άκουσε μέσα στη λίμνη μια γλυκύτατη μελωδία σαν να έπαιζαν τριγύρω του αόρατα όργανα!

(Η παράξενη περιπέτεια του Λου, παλιό κινεζικό παραμύθι)

  • Τα Παραμύθια από όλο τον κόσμο είναι μία έκδοση 560 σελίδων!
  • Προτείνεται για παιδιά από 7 ετών και άνω, καθώς και για μεγάλους αναγνώστες…

Ο ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ ΤΟΥ ΧΕΡΜΑΝ ΜΕΛΒΙΛ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ

21/09/2019

«Ο ΚΟΜΗΣ ΜΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΟ», του Αλέξανδρου Δουμά – Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη στο blog Φίλοι Της Λογοτεχνίας

21/09/2019